Tijd voor een Grote Gift

Tijd voor een Grote Gift

IEDEREEN kan deelnemen!!


INHOUD VAN DEZE BLOG:

- FEEST: DE KRACHTPLEK IS 3 JAAR!

- HOE IS DE KRACHTPLEK ONTSTAAN

- MOEITELOOS MEDITEREN

- IK KAN NIET MEDITEREN

- QUANTUM TECHNIEK IN EEN SIMPEL JASJE

- NIEUW VUUR

- CURSUS MOEITELOOS MEDITEREN

- DATA


DIRECT NAAR ITEM IN SHOP

FEEST: DE KRACHTPLEK IS 3 JAAR!

Als ik dit schrijf (9 juli 2023) is het exact 3 jaar geleden dat ik deze BLOG maakte over 'het nieuws' wat bijna geboren zou worden. De dag erna, op 10 juli 2020, openden de virtuele deuren van De Krachtplek zich voor het eerst. Ik was en bén er enorm trots op wat daarmee op de wereld gezet is.

Dit betekent dat De Krachtplek op 10 juli haar 3e verjaardag viert!!! 

Sindsdien zijn er vele blogs geschreven (check op deze pagina maar ‘Krachtplek’ via de zoekfunctie ‘Krachtplek’) en nog heel veel meer video's, geleide meditaties, DNA activaties, affirmaties en transmissies gecreëerd.

In de online omgeving van De Krachtplek zijn in 3 jaar tijd ruim 150 video's geplaatst.
Dat betekent dat er gemiddeld per maand meer dan 4 video's toegevoegd zijn. Plus daarnaast nog audio en documenten.  
Dit maakt De Krachtplek tot een steeds Krachtigere, Impactvollere en WaardeVollere Plek om je Hart & Ziel, je lieve lijf en je mind tot rust te laten komen, te verfrissen en/of op te laden.

Video's kunnen door de leden voorzien worden van sterren, waarmee ze aangeven of het voornamelijk voor 'beginners', of voor 'gevorderden' is. In de online omgeving kan je, via de zoekfunctie in De Krachtplek, gemakkelijk vinden wat je jezelf gunt die dag. Video's zijn ingedeeld op tijd, op soort (affirmatie, geleide meditatie, oefening, Krystal Licht Codes DNA Activatie, Transmissie, Inspiratie en zelfs een paar video's voor Kids).  

Er staan korte opnames in, van slechts een paar minuten. Maar ook urenlange (waar je niet bewust steeds naar hoeft te luisteren, maar die je ook aan kunt zetten gedurende de nacht).

Kortom: Een plek waar 'voor ieder wat wils' te vinden is.


HOE IS DE KRACHTPLEK ONTSTAAN

De Krachtplek is ontstaan aan het begin van 'de Corona crisis'. Een aantal cursussen en bijeenkomsten die ik al jarenlang live gegeven had konden opeens niet meer op die manier aangeboden worden, omdat de meeste mensen niet meer op kwamen dagen. Maar met name omdat ik de ruimte die ik vaak huurde niet meer kon huren.

Wat er in die beginperiode gebeurde wakkerde een innerlijk Vuur in me aan:
Hoezo denkt 'iemand van buiten onszelf' ons te kunnen vertellen (opleggen) wat we wel en niet zouden mogen doen, wat goed voor ons zou zijn, hoe we ons behoren te gedragen jegens onze geliefden, wie we wel of niet aan mogen raken, hoe laat we naar buiten zouden mogen (die maatregel kwam pas later in die crisis).

Ik zal niet beweren dat ik nooit ergens tegen heb gestreden in mijn leven, want dat heb ik wel degelijk. Ik ken de 'Warrioress energie' maar al te goed en heb die op vele manieren ingezet - lang niet altijd in constructieve zin!

Maar tegen die tijd had ik allang de leeftijd en wijsheid bereikt om in te zien dat je met strijden tégen alleen maar meer weerstand oproept. Deze crisis deed me eens te meer beseffen dat wat wij mensen te doen hebben is onszelf innerlijk te versterken. En wel minimaal op zo'n wijze dat we niet meer zodanig van slag raken door hetgeen buiten ons gebeurt, dat we onze eigen waarden, normen, principes... eigenlijk basically onze Ziel én Missie...in de steek laten. Want dat was wat ik toen ‘en masse’ zag gebeuren.

Heel begrijpelijk, omdat de meesten van ons niet geleerd hebben om ten alle tijden Trouw te Zijn aan zichZelf.

Mijn Vuur zei: Hier kan jij een bijdrage aan leveren.

Het is immers (de) tijd dat mensen hun Eigen Krachtplek dienen te ontginnen en daar hun Heil vinden (heil = geluk, zegen, Heel-heid). In plaats van dat ze het buiten zichzelf trachten te zoeken (en nooit zullen vinden).

Veel mensen kwamen weliswaar niet meer fysiek op bijeenkomsten, maar online ‘kon nog wel’.

En zo ontstond, binnen korte tijd, de online omgeving en community genaamd ‘De Krachtplek’.


MOEITELOOS MEDITEREN

Misschien heb je het idee dat je moet leren gedachtenloos te zijn, terwijl dat jou maar niet lukt, omdat er maar gedachten blijven komen.
Misschien raak je gefrustreerd omdat je er niet vaak genoeg voor gaat zitten naar jouw idee.
Misschien voel je hoeveel onrust je in je lijf hebt als je gaat zitten mediteren en denk je dat je het/iets dus niet goed doet.
De cursus Moeiteloos Mediteren is erop gericht om mediteren gemakkelijk en ook leuk te maken.
Maar ook om je erin te ondersteunen weer ontspannen te raken als je je al gespannen voelt.
Iets meer dan 10 jaar geleden gaf ik voor het eerst de cursus ‘Moeiteloos Mediteren’.
Een methode die meditatie écht op een hele gemakkelijke en laagdrempelige manier aanbiedt. 
Om in het ‘Nu’ terug te komen, in je eigen kracht;  
niet alleen tijdens mediteren, maar ook op andere momenten door de dag heen. 
En het allermooiste is misschien wel dat het verdieping geeft aan zowel beginners als gevorderden!

Die had ik zelf niet zien aankomen toen ik ermee begon, maar dat is in de loop der jaren en jaren dat ik deze cursus heb gegeven simpelweg gebleken; ik kreeg namelijk deelnemers die op zeer uiteenlopende niveaus zaten (en van allerlei leeftijden en - culturele - achtergronden).

Met name gevorderden waren zelf vaak verbaasd over de diepere lagen die ze moeiteloos bereikten. Maar ook sceptici namen deel (in iedere cursusgroep zat er wel eentje).

Fact:
Op 1 (!) iemand na - die helaas afhaakte na een paar lessen - heeft IEDERE deelnemer significant verschil bemerkt!
Alle deelnemers.
In al die jaren!


IK KAN NIET MEDITEREN

De cursus ‘Moeiteloos Mediteren’ is ontstaan vanuit een diepgaande ervaring die ik zelf had tijdens het doen van één van de oefeningen. Deze ervaring had ik tijdens een workshop die Frank Kinslow gaf.

Al jarenlang was ik bezig met spiritualiteit, met Zelf ont-wikkeling, met kinesiologie etc.
Ik ‘snapte’ hetgeen stond in Eckhart Tolle’s boek ‘De Kracht van het NU’ tot op zekere hoogte, maar het toepassen lukte me niet.
In Het Nu Zijn… Hoe dan?
Mijn grote frustratie zat ‘m er namelijk in dat ik ‘niet kon mediteren’.

Dat wil zeggen, dat was inmiddels een behoorlijk vastgezette overtuiging: Waar iedereen zich een buikademhaling leek te kunnen eigen maken, bleef mijn adem ergens in mijn bovenlijf steken.

Waar ‘iedereen’ zen leek te kunnen raken van mediteren, nam mijn innerlijke onrust alleen maar toe.

Ik had me er dus al min of meer bij neergelegd dat ‘zitten en mediteren niets voor mij was’.

Healing, ja! Want dat ging super makkelijk.

Kinesiologisch testen en coachen: idem dito.

Ik ging dan ook niet naar die workshop om te leren mediteren. Toch was dat waar ik mee thuis kwam.

Naast heel veel andere inzichten overigens.

Die dag is één van de turning points in mijn leven gebleken.


QUANTUM TECHNIEK IN EEN SIMPEL JASJE

Ik ging naar die workshop om een nieuwe healing methodiek te leren: Quantum Entrainment.

De eerste paar oefeningen gingen me gemakkelijk af en waren interessant, maar qua innerlijke onrust merkte ik geen groot verschil.
Totdat… er een oefening kwam die me de rust gaf waar ik al zo lang zo diep naar verlangde.
Het was niet alleen een eye-opener maar een alles-opener! Ik voelde me opeens verbonden met Alles.
De rust WAS er gewoon.
Moeiteloos.

Die oefening duurde in totaal zo’n 5 minuten schat ik. Doordat ik in die korte tijd zó’n shift doormaakte, terwijl ik al heel lang de overtuiging had dat ik me er maar bij neer moest leggen dat ik niet kon mediteren, realiseerde ik me: Mogelijk zijn er meer mensen bij wie ‘de ingang’ niet zozeer de ademhaling is (zeker mensen die - onbewust - nog veel trauma in zich dragen e/o mensen die een zeer hoogsensitief zenuwstelsel hebben). Maar bij wie de ingang AANDACHT is.

Want dat was voor mij de sleutel: Focus. Plus de fantastische uitleg die we erbij kregen: Quantum fysica principes in een heel simpel jasje. In een zodanig jasje dat ik het snápte en ook gemakkelijk kon overdragen aan anderen als ik dat wilde. En dat wilde ik wel!! Het was of ik ‘dit’ altijd al geweten had en alsof er nu iets ‘inklikte’.

Dat wat ik gezocht had bleek zó dichtbij te zijn dat ik het over het hoofd gezien had…
Maar vanaf nu kon ik er niet meer omheen.
Wat ik ervaren had is sindsdien niet meer verdwenen.
Ik kan er ieder gewenst moment contact mee maken.

(Wat niet wil zeggen dat ik het nooit even zou vergeten en er als het ware iets tussen schuift).

Alles in mij werd blijer en lichter. Al helemaal bij de gedachten dat ik anderen erin zou kunnen ondersteunen dit ook te ontdekken.

Maandenlang heb ik me verdiept in de materie. Veel gelezen, video’s gekeken, geoefend op anderen (het was nl. officieel een healing techniek die ik geleerd had en dus was ik benieuwd wat er gebeurde als ik dat toepaste) én iedere dag keerde ik bewust terug naar ‘Dat Gevoel’ wat ik tijdens ‘de Shift’ ervaren had. Ik deed een bepaalde oefening iedere dag voor het slapen gaan.

Wat heeft dat voor diepe en - grotendeels - blijvende veranderingen geleid. Het heeft mijn gehele Pad moeitelozer gemaakt! Mijn slaappatroon veranderde. Ik voelde me rustiger op de werkplek waar ik toen nog werkte.

Emotioneel gezien werd ik almaar stabieler; steeds minder onderhevig aan mood swings, steeds steviger staande en in mijn Kern blijven, welke wind er ook waaide en ongeacht wat er om me heen gebeurde.

Ik ging er dingen over opschrijven. Ik las 'De Kracht van het NU' nóg een keer en snapte het nu op ‘alle lagen’, want ik voélde het nu.

Hoe meer ik leerde en hoe meer ikzelf evolueerde - op een speelse en heel natuurlijke manier - hoe groter de drang werd om dit door te geven. Mijn Vuur laaide op.

Tot ik er niet meer omheen kon. En ik besloot mijn eerste moeiteloos mediteren cursus te gaan geven. Inmiddels iets meer dan 10 jaar geleden alweer.

Een cursus waarin de kracht m.n. ligt bij aandacht, maar op een andere manier dan bij mindfulness (wat ik ook een poosje gevolgd heb) én die bovendien gebaseerd is op Quantum Fysica.
En dat alles in een über simpel jasje gegoten!

Sindsdien heb ik de cursus vele malen gegeven. Niet alleen aan de groepen die ik zelf organiseerde, maar ook aan bedrijven, een internationaal team (bestaande uit enkel mannen, wat voor mij ook weer een interessante ervaring was in dit werkveld, omdat het meestal vnl. vrouwen waren waar ik mee werkte binnen spiritualiteit), in Koeweit gedurende een dagworkshop en zelfs aan een vriendengroep die ‘een ander soort uitje wilde’ dat jaar. En ook enkele kinderen en hun ouders en jongeren.


NIEUW VUUR

Zaterdagavond (8 juli) kwamen we samen met onze ‘community-op-fietsafstand’ - ontstaan vóórdat wij naar Frankrijk verhuisden, want sindsdien fietsen wij niét meer zo gemakkelijk naar onze vrienden ;-) - en heb ik hen enkele meditaties en oefeningen gegeven uit deze cursus.
De niveauverschillen in de groep (diversiteit in ervaring met meditatie) zijn best groot: Sommigen mediteren dagelijks. Anderen zelden tot nooit.
Er was ook iemand die zich helemaal herkende in mijn verhaal en - net als ik ooit - de overtuiging had dat ze niet kon mediteren.
Je leest het goed: HAD. Want dat is verleden tijd na gisterenavond.

Het was fantastisch te zien en te voelen wat er in korte tijd gebeurde!!!

Ik gloei er zelf nog heerlijk van na en schrijf dit met een dankbare glimlach…

Want hoe mooi is het als de energie verschuift van de hoofdjes naar de harten en buikjes? En dan te voelen dat de energie in de hele tuin veranderde op dat moment!

This is how we impact the world!!:
Het begint bij en in onszelf,
we stemmen af op een andere (quantum) frequentie,
dit heeft impact op ons energieveld (aura)
en dat staat in verbinding met de omgeving (in werkelijkheid met alles) en
beinvloedt dus de omgeving in alle richtingen: aarde, lucht, mens en dier.

Die ervaring van zaterdagavond, zien en horen van henzelf dat er bij iedereen iets significant veranderde, heeft bij mij het vuur opnieuw doen oplaaien: Hier zouden meer mensen kennis mee moeten maken!

Het is nl. zó gemakkelijk. Een voormalige deelneemster verzuchtte en schreef al ooit heel terecht: “De naam van de cursus is perfect: Het is écht moeiteloos! Dan bedoel ik deze manier van mediteren zelf én hoe gemakkelijk het voor me was om iedere week weer te komen, terwijl ik normaal in de winter niet graag de deur uit ga voor sport of zelfs afspraakjes. Daar moet ik me dan echt toe zetten en dat had ik hierbij nooit.”

Weet je, als je met 1 oefening die jou het meeste aanspreekt, een tijdlang dagelijks aan de slag gaat (gewoon omdat je dat een lekker gevoel geeft, want je komt in ontspanning) dan kan je dit gevoel van ontspanning, het IN HET NU ZIJN op ieder moment en in iedere situatie dat je dat wenst oproepen en ervaren. Of je nou groenten staat te snijden, in de rij voor de kassa staat, een vergadering op je werk hebt, of in de file staat.

Doordat ik deze cursus de laatste jaren niet gegeven had en zo bezig ben geweest met de Krystal Licht Codes DNA Activaties en met het organiseren en begeleiden van spirituele reizen, was ik de impact ervan bijna vergeten…

Maar dat is nu voorbij: Het enthousiasme en het vuur zijn flink aangewakkerd.

En dan is het vandaag feest.

Liefst zou ik vandaag al beginnen met het aanbieden van de cursus, maar het is wel handig als er dan mensen kunnen deelnemen. En die potentiële deelnemers weten (wisten, want jij leest dit nu) nog van niks :-)


CURSUS MOEITELOOS MEDITEREN

Bij deze:

Er komt een cursus Moeiteloos Mediteren aan.

Online. Maar dan wel live. Inclusief opnames uiteraard. Die blijvend toegankelijk zijn voor alle leden van De Krachtplek! 

Ik ga deze dagelijks aanbieden in de week startend met maandag 4 september.

Gedurende 5 dagen achter elkaar, dus tot en met vrijdag 8 september.

Mét een BonusBijeenkomst op maandag 9 oktober.

Iedere les duurt zo’n 1,5 uur (kan wat korter zijn soms, kan wat uitlopen soms, dus neem het ruim).

Je krijgt er bovendien inspirerend lesmateriaal bij. Sweet reminders. 

Ik hoop er een bijdrage aan te leveren dat het echt leuk en fijn is om wat mij-tijd te nemen,
dat dat moeiteloos kan en niet eens lang hoeft.
Zélfs tijdens (!) een vergadering, een woordenwisseling, stress, etc. kan je bepaalde technieken die je hier leert (ongezien) toepassen.
Technieken die je kunnen helpen om ter plekke terug te komen in je eigen Kracht en Centrum.

GRATIS DEELNAME IN DE KRACHTPLEK

Zoals in de aanhef bovenin al te lezen valt is deze cursus geheel gratis te volgen voor alle leden van De Krachtplek.

Deze cursus blijft daarna ook beschikbaar in De Krachtplek.

Zodat je daarna altijd terug kunt keren naar de oefening die jou het meeste aansprak.

Lid worden kan via de lichtblauwe knop onderaan deze pagina.


Maar je kan ook deelnemen als je geen lid bent of wenst te worden van De Krachtplek! 

Klik dan op de button hieronder:

IK GA MOEITELOOS MEDITEREN


DATA

- Maandag 4 september 2023 om 20.00 – ca. 21.30 uur

- Dinsdag 5 september 2023 om 20.00 – ca. 21.30 uur

- Woensdag 6 september 2023 om 20.00 – ca. 21.30 uur

- Donderdag 7 september 2023 om 20.00 – ca. 21.30 uur

- Vrijdag 8 september 2023 om 20.00 – ca. 21.30 uur

BONUSBIJEENKOMST OP:

- Maandag 9 oktober 2023 om 20.00 – ca. 21.30 uur


Wil je ook in onze Krachtplek community komen, waardoor je als lid én gratis kunt deelnemen aan deze gehele cursus én kunt profiteren van de nu al meer dan 150 video's en andere inspirerende inhoud?

Klik dan op de button hieronder.

JA!

IK KOM OOK IN DE KRACHTPLEK


BLOG MOEITELOOS MEDITEREN