Te Duur (?)... waar wil ik zijn over 5 jaar?


Herkenbaar?...(zie foto) 


Heel vroeger dacht ik vaak conform deze manier... TOTDAT ik ten behoeve van mijn gezondheid (fysiek, mentaal, psychisch) en DRANG aan SPIRITUELE GROEI dat soort denkwijzen onder de loep ging nemen...

Ik ontdekte dat het kennelijk normaal gevonden wordt veel geld te besteden aan (ik noem lukraak wat) concerten, kleding, inrichting huis, medicijnen, auto, vakantie, make-up, cadeaus etc. maar niet aan WAT ER WERKELIJK TOE DOET.... nl. een GEZOND leven leiden ÉN op een VERANTWOORDE MANIER met onze AARDE omgaan (reminder: we hebben er maar 1 hè?!)...

Dat gezonde leven verlangde ik ondertussen wel... 

Ik verlangde naar stabiliteit.

Rust.

Een blakend gezond lijf.

Een hoofd dat minder vastzat in chaotisch denken.

Overzicht.

Me ONT-WIKKELEN en mijn volle POTENTIEEL tot uitdrukking laten komen.
MIJN MISSIE LEVEN!

ALLEMAAL DINGEN DIE WIJZEN OP EEN GEZONDE GEEST / SPIRIT IN EEN GEZOND LICHAAM.

Op het reguliere vlak had ik tegen die tijd al van alles en nog wat ondergaan en dus aan den lijve ondervonden... Ik had geprobeerd me aan te passen en in te passen... de oplossingen geprobeerd die voor anderen werkten (of leken te werken)...

Daar werd IK echter niet gelukkiger van. IK vond het daar niet....

Dus zocht ik verder.

Dieper in mezelf.

In boeken ook.

Ik praatte met mensen over wat hen geholpen had.

Ik zocht ook in de zogenaamde alternatieve (wat ik liever noem: NATUURLIJKE) hoek...

DANKZIJ het vastlopen moest er nl. wel een knop om in mij.

Ik realiseerde me dat oplossingen niet langdurig zijn als ze 'slechts een pleistertje plakken' terwijl het daaronder kan gaan etteren (maar dankzij pleister dan uit het zicht)...

Ik moest tot IN de wonden om oorzaken aan te pakken.

Ik diende o.a. mijn voedingspatroon DRASTISCH te wijzigen:

biologisch, vegetarisch en later ook glutenvrij.

Toen de knop eenmaal om was vond ik het helemaal niet erg meer om meer voor mijn voeding te betalen.

Dat het niet klopt (politiek gezien dan) dat staat voor mij nog steeds als een paal boven water (is een andere discussie en daar ga ik nu niet op in).

Maar waar het mij om te doen was GOED VOOR MEZELF EN VOOR DE PLANEET te zorgen. En daar kon ik op deze manier in voorzien. Allopatische geneesmiddelen komen achteraan in de rij (en zorgen vaak voor allerlei extra nieuwe klachten die dan 'bijwerkingen' genoemd worden). Ik wilde mijn gezondheid echter vanaf de andere kant (de oorsprong) daadwerkelijk ondersteunen en dus zoveel mogelijk het ZIEK WORDEN vóór zijn...

Dat betekende IN ALLE OPZICHTEN EEN GEZONDER LEVEN LEIDEN. Beginnend met VOEDING.

Artsen leggen de eed van Hippocrates af. Deze zei echter ook het volgende wat helaas in de dokterspraktijk tegenwoordig ondergesneeuwd is geraakt (áls het al aandacht krijgt):
"Laat voedsel uw medicatie zijn en niet medicatie uw voedsel."


DAT wens ik ons allen en ook de reguliere gezondheidszorg toe. Dat daar weer meer aandacht voor komt. Pleisters plakken als dat echter nodig is uiteraard, maar VOORAL aandacht (leren) hebben voor hoe een lichaam STABIEL GEZOND te krijgen en de rol van ECHT GEZONDE voeding daarin (Uhm, ik doel dus NIET op alle zogenaamd gezonde voeding uit de reclames op TV, maar op ONBESPOTEN EERLIJKE NATUURLIJKE VOEDING, die verbouwd is met inachtneming van de Aarde i.p.v. Haar te plunderen). 

Goed, anderen kan ik niet veranderen en dus begon ik bij mezelf.

IS MIJN GEZONDHEID TE WEINIG WAARD OM IN TE INVESTEREN?...DAT was DE vraag....
Conclusie: IK DACHT HET toch zeker van NIET.

Tot die tijd kostte mijn gezondheid me nl. ook heel veel geld maar die stak ik dan wel in 'oplossingen die geen blijvende oplossingen' waren. In de zg. pleisters.

NU besloot ik te gaan investeren in wat mijn systeem wérkelijk voeden zou.

Ik ben letterlijk rekensommen gaan maken (de mind had dat nodig) om op een rijtje te zetten wat KIEZEN VOOR GELUK me zou kosten-) .

En ik kwam tot de conclusie dat het ALLE investering waard zou zijn.

Dat ik dan wel andere dingen zou laten indien nodig....

Idem dito deed ik als het ging om scholing, cursussen, workshops, therapie...

Ik ging meZelf voorop stellen. MIJN BELANG OP LANGE TERMIJN.
En vroeg me af:
Zou deze keuze mij DIENEN op de LANGE TERMIJN?
Dan was IK het dus waard!

En zo sloeg ik een andere weg in. 

De weg van andere keuzes.

Keuzes die mijn groei en ont-wikkeling ondersteun(d)en.

De Weg ook van het nemen van Volle Verantwoordelijkheid.

Het behoort tot de BESTE keuzes die ik ooit in mijn leven gemaakt heb en ik heb NUL seconden spijt gevoeld, alleen maar DANKBAARHEID, voor hoe mijn Leven sindsdien veranderd is en in een stroomversnelling geraakt van in mijn KRACHT staan.Cheers, Ariëtte, geschreven d.d. 8-8-2019

8 = ♾ = dat staat voor OVERVLOED... en DAT is volledig gaan stromen sinds ik mijZELF op Waarde schat.
P.S.: deel van de oorspronkelijke Eed van Hippocrates:

Ik zweer bij Apollo de genezer, bij Asclepius, Hygia en Panacea en neem alle goden en godinnen tot getuige, om naar mijn beste oordeel en vermogen de volgende eed te houden:

etc...speur zelf maar wat rond op het net...

er is overigens van de oorspronkelijke eed kennelijk weinig meer over maar nog steeds wordt het 'de eed van Hippocrates' genoemd.

copyright ©Ariëtte Love ♡ Loeffen, all rights reserved

(regarding all my creations like pictures and writings - sharing is okay as long as it's shared in Truth and Authenticity;

including my name as being the creator/owner and my website www.heartsoulutions.com)


de blog GELD en 5D kan je HIER lezen