GELD EN 5D

Deze vraag werd gesteld n.a.v. een bericht van Robert Bridgeman die de 6D Krystal Chakra Activatie heeft genoten en aanbeveelt:

"Oprechte vraag: als het je wens is dat we met zijn allen zo snel mogelijk 5D en verder komen, waarom vraag je dan normaal gesproken 444 euro voor 2 sessies van in totaal ruim 2 uur? Dat is omgerekend ongeveer 200 euro per uur. En ja, een kortingsactie van 222 euro is leuk, maar nog steeds verre van goedkoop voor veel mensen. Ik vraag me dan af: is geld in 6D nog steeds zo belangrijk? Zie ook mijn bericht hieronder."

Het bericht daaronder luidde:

"Robert Bridgeman In zijn algemeenheid: ik krijg altijd een wat dubbel gevoel als zogeheten ´lichtwerkers´ een verdienmodel maken van hun werkzaamheden. Er hangt dan vaak een geur omheen dat er iets verkocht moet worden, met commerciële prijzen en termen als 'tijdelijk met korting' en 'laatste kans'. Dat proef ik bij jou regelmatig (zeker niet altijd) en hier ook weer enigszins. Een oprechte vraag: kwam deze aanbeveling van jou spontaan op of was er - bewust of onbewust - sprake van een 'ik help jou en jij helpt mij'-agenda? Dat laatste is natuurlijk ook prima, alleen is de energie erachter er al gauw één van tekort, zeg maar 3D. Niet echt handig als je net twee sessies richting 6D erop hebt zitten. ;) Natuurlijk, de kachel moet overal branden, maar de vraag is: kan vraag en aanbod ook op een meer natuurlijke wijze bij elkaar komen, waarbij er misschien wel grotere aantallen mensen 'geholpen' kunnen worden? Dat zou voor beide partijen wel eens fijner kunnen uitpakken."

Er is vervolgens al menig reactie op geschreven zie ik. 

Wat een interessante stroom kan er toch altijd op gang komen dankzij het stellen van vragen en nieuwsgierig zijn.

Ik kan me ergens goed voorstellen dat men bepaalde vraagtekens zet bij het vragen van bepaalde bedragen voor diensten van 'Lichtwerkers' / Spirituele Coaches / Healing, etc. Mede omdat ik dat zelf ook lang gedaan heb. Had voor mij te maken met ‘het nest’ waar ik uit kom, met ‘het systeem’ waarin ik opgegroeid ben, met mijn ‘ZielsPakketje’, met ‘patronen’ die ik daardoor ontwikkeld heb en ‘perspectieven’ die zo ontstaan zijn. Hoe dan ook herken ik me vanuit-ooit in de visie die jij hier uit. Dat allereerst. Gedachten als dat, vraagtekens, scepsis, nieuwsgierigheid, kritiek, whatever… ze zijn me niet vreemd.

Ik kies er nu even voor om delen uit mijn persoonlijke relaas en ervaringen en keuzes en gevolgen te delen. Ik voel niet de behoefte om iemands zienswijze te veranderen. Maar als iemand oprecht nieuwsgierig is dan wil ik er in dit geval wel even de tijd voor nemen om mijn huidige keuzes enigszins toe te lichten en mijn zienswijze te belichten. Ook iets wat Lichtwerkers doen nl. Gewoon Licht laten schijnen op bepaalde zaken. Net als vraagstellers / critici / sceptici dat doen btw.

Jarenlang heb ik gewerkt op deels donatiebasis en ik heb vele tientallen mensen voor bijna niks en vaak gratis geholpen (als je de jarenlange wekelijkse en maandelijkse wereldwijde Lichttransmissies meerekent – en waarom zouden we dat niet doen? - zelfs duizenden mensen op deze planeet).

Dankzij dat heb ik veel mogen ontdekken en leren. Over hoe dat nou werkt met geld (voor mij Nu Hier op aarde), met energie, met waarde, maar ook met schuld als iets niet in balans is. Karmische schuld heb ik zo mogen leren kennen.

Dat is niet gaaf kan ik je vertellen.

Een voorbeeld. Ik kreeg op een gegeven moment een man in de praktijk die dakloos was. Hij zou waarschijnlijk in de schuldsanering terecht gaan komen maar het allerliefst wilde hij mij betalen omdat hij mijn hulp zo waardevol vond en zich zo gezien en gehoord voelde. Ik heb hem lange tijd begeleid. Toen hij eenmaal in de schuldsanering zat ‘kon’ hij niet meer komen. En nee, dat was niet omdat ik zei dat dat niet meer kon. Ik had hem al aangeboden zelfs gratis te helpen. Voor hem voelde dat niet meer goed. Het zat hem echt dwars. Nu had hij helemaal niet meer voor het zeggen wie zijn geld kreeg. Hij wilde MIJ betalen maar ondertussen ging het geld allereerst naar ‘de belangrijkste’ schuldeisers (kwestie van perceptie en keuzes vanuit een systeem dat niet het zijne noch het mijne is). Het leidde tot schaamte bij die man… en tot een schuld. Geen extra geldschuld, maar een schuldgevoel…dankzij White Bull leerde ik een voor mij nieuwe term ‘karmische schuld’… en ik herkende dat dat was wat die man jegens mij voelde. Daar wil ik niemand meer mee belasten. Hij is een van velen die ik gratis of voor heel weinig geholpen heb voor wie dat uiteindelijk niet goed voelde omdat ze ‘me nooit terug kunnen betalen’. En voor mij voelde dat ook niet goed. Want wat hebben mijn diensten dan uiteindelijk opgebracht?

Eerst snapte ik het niet. Het frustreerde me mateloos. Omdat ik zo graag zou willen dat de wereld anders tegen geld aan zou kijken.

En dat komt. Daar ben ik van overtuigd. Zover zijn we echter nog niet.

Ik ben zelf,  als het gaat om geld, een heel proces doorgegaan. Ik ben, als het gaat om Wáárde, vele diepe processen doorgegaan. Heb er al eerder over geschreven ook (zie ook HIER). Ik vermoed dat dit zelfs één van de (pijn)punten is geweest die het meest hardnekkig is geweest in mijn leven / systeem. En voor vele ‘Lichtwerkers’ is het herkenbaar.

Het (al dan niet 'veel' - wat al een discutabele term is) geld vragen zou niet horen. Past niet. Komt niet overeen met 5D.

Met Liefde.

Daar kijk ik inmiddels heel anders tegenaan. Hoezo zouden Geld en Liefde elkaar bijten? Waar komt die visie vandaan?

Ik haalde het net al aan. Geld. Waarde. Ik noemde ze - bewust - kort achter elkaar.

Waar ik op een gegeven moment in mijn proces achter kwam was dat er in mij een ‘gebrek aan ZelfWaarde’ actief was dat kennelijk gelinkt was aan Geld. Aan Geld mogen vragen (want de overtuiging het strookt niet met Liefde zat diep in mijn systeem). Innerlijke opstand volgde op die ontdekking. Want tja, dat ging natuurlijk helemaal tegen mijn principes in. Over 'hoe het zou horen'… 

Er dieper in duikend en kijkend naar veel meer aspecten - en erover in gesprek gaand met anderen, benieuwd zijn naar “hoe zie of doe jij dat nou?” - ging ik mezelf allerlei dingen afvragen…:

Goh, hoe komt het dat we maandelijks ‘moeiteloos’ een bepaalde geldsom voor de hypotheek / huur neerleggen? Omdat het moet? Is het dat wel waard?

Stel ik ooit aan de kassa van de supermarkt vragen over waarom het ene merk rijstwafels in godesnaam zoveel duurder moet zijn dan het andere? Doet iemand dat überhaupt?

De prijs van een kersenboom (daar keek ik net toevallig naar in ons tuintje), wie bepaalt wat die waard is en of dat ook echt zo is? Stel dat die nooit vruchten gaat leveren wat dan?

Een fiets? Diensten van een chirurg. Tandarts. Stukadoor. Etc. De meeste prijzen die gesteld worden nemen we gewoon voor waar aan. We kopen het of kopen het niet. Die keuze maken we zelf. Niemand die vragen stelt bij of het het waard is.

Ik heb zelf al die jaren dat ik al bezig ben met ont-wikkeling moeiteloos hoge bedragen neergelegd als het erom ging dat ik een bepaalde Roep van binnenuit voelde…had ik het altijd meteen? Nee. Regelmatig liet ik er andere dingen voor liggen die ik minder belangrijk vond. Ik spaarde indien nodig. Mijn keuze, omdat ik mijn Spirituele Ont-Wikkeling nou eenmaal tot TOP prioriteit reken in dit leven. Volledig respect voor hen die andere keuzes maken. Dat betekent niet dat ik mijn leven daarop aan moet passen. Net zo min als dat zij dat voor mij zouden moeten.

Als het ging om het vragen van geld voor wat ik bood, voor mijn eigen services… hmmmm, moeilijk moeilijk. Gedurende vele jaren. Daar zat dus iets wat mijn aandacht verdiende.

En dat heeft het dan ook gekregen.

Ik vind het wel grappig en mooi dat er nu vragen en opmerkingen komen betreffende geld, omdat ik ze enerzijds herken maar nu niet een twijfel in me op doet komen of ‘deze specifieke dienst van de 6D Krystal Chakra Activatie’ dat geld wel waard is en of ik het niet naar beneden toe aan moet passen.

Als ik kijk naar mezelf en wat deze Activatie me gebracht heeft plus zie en hoor wat deze Activatie in degenen die het ontvangen teweeg brengt dan zou ik heel gemakkelijk ook tot een juist tegenovergestelde conclusie kunnen komen namelijk dat ik er veel te weinig voor vraag… :-)

Zijweggetje: Robert Bridgeman maakte in zijn reactie al duidelijk dat het niet gaat om uurtje factuurtje in ‘ons vak’… los van dat ik ook regelmatig veel meer tijd kwijt ben aan sessies als ik kijk naar voor- en nabespreking, vragen tussendoor, maar ook een uitloop qua tijd als dat nodig is…

Ik vraag me wel eens af of mensen die vinden dat dit soort ‘ondernemingen’ anders gevoerd moet worden beseffen dat wij voor mijn websites gewoon moeten betalen, dat ik veel tijd steek in energetisch voorbereiden (niemand betaalt me direct voor die uren), dat er veel tijd (decennia) en energie en GELD zit in ont-wikkeling van meZelf zoals ik net al schreef om nu te kunnen doen wat ik doe, betaling van de praktijkruimte en inboedel, computer apparatuur, boekhouder, need I say more?...Ik vermoed dat de meeste mensen daar niet bij stilstaan. Wat ik snap als je er zelf niet mee te maken hebt).

Even terug naar de hypotheek of huur. Een maandelijks terugkerende kostenpost. Voor een dak boven je hoofd. Woongenot. Veiligheid. Hartstikke belangrijk! Dus voor de meeste mensen blijkbaar veel geld waard. Wat betalen mensen daar gemiddeld voor?

Maand in, maand uit.

Een vakantie, wat leggen mensen daar wel niet voor neer?

Een televisie? Auto? Bouw je niet echt iets mee op op de lange termijn.

Maar veel van die kosten zijn hoger dan €222…

Als IK het zo bekijk zijn heel veel diensten van ‘Lichtwerkers’ veel meer waard dan ‘een maandelijks hypotheekbedrag’ of ‘een vakantie’. Omdat het leidt tot een blijvende diepgaande verandering. Een Shift die er echt toe doet. Maar dat is hoe IK het zie en beLeef.

Mensen vinden altijd overal iets van weet ik. Velen hebben de neiging om te zeggen hoe een ander het hoort te doen opdat het klopt met het beeld, het perspectief dat ze zelf hebben. Vanuit hun overtuigingen, achtergrond, systeem, aannames etc.

 

Een ander voorbeeld. Een vriendin van me heeft een boek geschreven. Het is een werkelijk prachtig boek!!! Ik weet hoeveel tijd er in zit. Ik kijk daarbij inmiddels verder dan de tijd die in de samenstelling van het boek zelf zit. Verder dan wat andere boeken kosten. Alle jaren dat zij zich ont-wikkeld heeft tot wie ze nu is, zoals ze nu staat, alle investeringen die ze gedaan heeft opdat ze nu haar Wijsheid kan delen, alle mentoren die ze geraadpleegd heeft, alle reizen die ze gemaakt heeft, alles alles alles bij elkaar heeft gemaakt dat ze dit nu op haar manier aan de wereld kan brengen.

Ze vraagt voor 1 boek meer dan €100. En ik lachte breeduit toen ik dat zag. Maar eerlijk gezegd pas hardop nadat ik een tegensputterend stemmetje in mezelf gewaar geworden was en erkend had. Haha, ‘iets ouds’ in/van mij vond het in eerste instantie ‘niet kunnen’. Maar stiekem vond ik het super stoer. Ik kwam toen uit bij diepe bewondering voor haar. Het lef!! I love it!

Velen hebben dit zonder pardon betaald. Ik ook na mijn eerste innerlijke ‘ja maartjes’. Ook daar vindt menigeen wat van, dat je dat dan betaalt aan een vriendin zou toch niet moeten hoeven? Ik zou niet weten waarom. JUIST haar betaal ik graag omdat ik haar en haar diensten zo waardeer dat ik haar op deze manier graag ondersteun. Je ziet hierin wellicht welke switch er IN mij heeft plaatsgevonden. Als iemand iets van waarde levert dan is geld in deze huidige maatschappij simpelweg een manier om diegene erbij te helpen waarde te BLIJVEN leveren. Mijn huidige visie en waarheid.

Geld staat in deze wereld voor een energie-uitwisseling. Niet meer. Niet minder.

Ik besef me nu dat ik geld vroeger een veel te belangrijke plaats heb gegeven juist door het op een bepaalde manier af te wijzen. En ondertussen stroomde het maar niet in mijn praktijk. En ik me maar afvragen waarom… want ik verlangde toch naar moeiteloosheid? En naar meer impact? En naar kunnen doen waar ik goed in ben en hier te doen heb?

Sinds ik daar in een SHIFT heb doorgemaakt stroomt het van alle kanten.

Velen hadden dat weliswaar al gezégd tegen me. Maar dat deed me niet zoveel. Nooit gedaan. Pas dankzij het innerlijke proces kon ik het ervaren en dat is het enige wat telt voor mij.

Neem dus NIKS van me aan dat het zo is of zo zou moeten zijn.  

Ik deel gewoonweg in alle openheid een deel van mijn traject en tot waar me dat nu gebracht heeft. Blijft dat zo? Mij kennende niet. Ik ben een continu veranderend wezen die zo nieuwsgierig en leergierig is dat ik continu andere dingen uitprobeer ;-)

Leven is leren by Trial and Error.

Heel veel meer mensen hebben dat bedrag voor het boek wat ik net noemde niet neer willen of kunnen leggen.  

Velen willen een goedkoper boek conform marktprijs. De vraag die in mij oprijst is dan 'wie bepaalt wat iets waard is'. Of wat iemand wel zou 'mogen' vragen? (‘De marktwerking’…? Wat is dat dan weer?).

Ik kies ervoor nu huidige vergoeding te vragen. Tegen 50% korting. Mooi toch? Het maakt het voor velen nog  bereikbaarder. Sommigen past het niet. Ook prima. Gelukkig heb ik niks in mijn shop staan wat verplicht afgenomen moet worden tegen bepaalde geldsommen.

Overigens, omgerekend komt het gemiddeld op dezelfde prijs neer als ik normaliter per uur vraag. Omdat ik altijd meer geef dan wat ik meld.

De mensen die me vinden en met me aan de slag gaan vinden regelmatig dat ik te weinig vraag.

Ik vind het okee zo. Voor nu.

Wat ik heel heel erg fijn en waardevol vind is dat ik inmiddels (nogmaals, dankzij mijn Shift) mensen ‘aantrek’ die echt kiezen voor hun ont-wikkeling en daar tijd en geld (=waarde in deze 3D wereld waarin we ook nog leven) aan verbinden. NIET in mij maar in zichZELF.

Ik wil mezelf of mijn diensten niet groter maken dan ze zijn.

Ik wil mezelf en mijn diensten niet minder maken dan ze zijn.

Wat ik mag bieden is (tegelijkertijd slechts én tevens een wezenlijk) onderdeel van de Collectieve Co-Creatie naar 5D for ALL.

Ik heb niet de illusie dat ik iedereen kan of dien te helpen.

Evenmin sluit ik mensen uit.

Ik kies er namelijk voor om bepaalde diensten heel erg goedkoop aan te bieden. Nog veel meer is zelfs GRATIS te 'consumeren' (mijn beide YouTube kanalen).

Niet omdat die diensten minder waard zijn maar je moest eens weten dat mensen het vaak wel zo voelen (doorgaans onbewust hoor)/behandelen en het dus niet echt binnen laten komen!

En dat gun ik deze Activatie niet en de mensen die het oprecht willen ontvangen niet.

Dankzij de energieuitwisseling in deze wereld – en tot op heden gebruiken we daar doorgaans geld voor – kan ik wonen waar ik woon, heb ik een fijne praktijk, een website die het me mogelijk maakt mijn diensten op mijn manier aan te bieden, kan ik investeren in eerlijk voedsel, etc. etc.

MAAR op het moment dat ‘de leningverstrekker van ons huis’ akkoord gaat met ‘ruilhandel’ of ons minder/niks meer laat betalen omdat we (Lichtwerkers) zo’n goed werk doen voor het Geheel zal ik alles in heroverweging nemen wat betreft mijn bedrijfsvoering. Net als velen kijk ik uit naar dat moment.

Ik ben dankbaar voor het stellen van vragen uit nieuwsgierigheid, voor scepsis en voor het delen van aannames.

Het heeft me weer even stil doen staan bij waarom ik nu doe wat ik doe, bij waar ik sta en in hoeverre ik daar nu nog achter sta.



Ik kies Liefde.

Ariëtte

P.S.ssst:

op het moment dat ik deze blog online zet zie ik deze wolk... ik zie daar een Hart in... menigeen ziet slechts een wolk... we nemen de wereld waar door onze eigen bril met onze eigen percepties... een bijzonder en waardevol fenomeen op zich... vind ik dan :-D













In augustus 2019 schreef ik de blog 'Te Duur (?)... waar wil ik zijn over 5 jaar?' die ik hierboven ook al even aanhaalde en alleen de 'openingsfoto' al maakt o zoveel duidelijk...