van Lijdend Onderwerp naar Leidend Voorwerp

Ooooo, zullen we alsjeblieft stoppen met voor te schrijven hoe en waarin een ander moet veranderen opdat JIJ je goed en veilig en gezien voelt…?  

Zolang je gelooft dat dat waar is geloof je in fabeltjes…van je mind, je ego… het is (meestal) gewoonweg niet waar.

Als er geen match is, loop dan in de richting die je wel past. 

Weet je niet welke kant dat op is?... Dan is daar de prachtige uitnodiging aan jeZelf om dat eens te gaan uitvinden. Mooi dat die ander je daartoe heeft uitgedaagd. DANK!

Twijfel je? Het staat je toe je tijd te nemen en bij jezelf te rade te gaan. VOEL. En wat kom je dan tegen. Het staat je vrij ‘een break’ te nemen.  

Als er een match is, sluit dan aan op Hartsniveau.  

Lukt dat niet?... Dan mag je heel NIEUWSGIERIG (wat houd ik toch van dat woord) worden: Hoe komt dat…? Wie of wat houd je tegen? Ligt dat echt enkel en alleen aan de ander óf zouden er heel stiekem onderhuids wat ‘eigen issues’ een rol kunnen spelen… issues waar je geen zicht op hebt vanuit het mentale niveau waarop je vastloopt en de oplossingen evengoed blijft zoeken (wat om te beginnen al nooit een kans van slagen kan hebben).

Issues die je er DUS toe UITNODIGEN (nog zo’n favoriet) af te dalen… in dat wat voelt als ‘de krochten’… in het donker… het onbekende… O HOW SCARY!!! Yep, dat vindt het ego. En ik snap je maar al te goed. Dood en doodeng kan dat voelen. Het (ego) vreest vaak zelfs letterlijk ‘te verdwijnen’ als het dat zou doen… (intermezzootje: maar is dat nou niet juist waar je naar verlangt?) en het vecht bij wijze van spreken voor ‘lijfsbehoud’… ALLE MOGELIJKE AFWEERMECHANISMEN worden dan uit de kast gehaald als je niet goed oplet. Van jezelf enorm op de kop geven tot en met de ander ongelofelijk bekritiseren en hardop twijfels uiten…

Gevolg: Mensen die zich diep ongelukkig voelen en radeloos zijn…

Moet er iets anders in je relatie? ‘Verbeter de wereld begin bij jezelf.’ Kijk niet waar je altijd gezocht hebt maar draai eens 180 graden om... in dat wat donker is, genegeerd, ongeliefd... dat van jou wat WEG moet, moet GENEZEN, ONGEWENST is... 

In 9 van de 10 gevallen betreft het namelijk projectie. In 9 van de 10 gevallen zijn de verhaaltjes die je (ego) je vertelt verzinsels om JOU af te houden van je verantwoordelijkheid EN dus van je KRACHT. Die je belemmert om iets ouds te laten sterven en nieuwe onbekende paden te betreden…

Kijk, het zit zo.

Stel, je ervaart een probleem.

Als de fout volledig bij de ander ligt - en dientengevolge de oplossing dus ook - dan maakt dat jou nogal machteloos… want je bent dan immers overgeleverd aan of die ander in beweging komt. En als zij/hij dat niet doet word jij bang, kan jij niet gelukkig worden, kan jij niet groeien of welk verwijt je ook voelt / uit. En dus haal je uit… naar jezelf (“Stomkop! Je kan ook niks goed!!!”) of naar de ander (al dan niet in verdekte mooi verpakte termen maar onderliggend dezelfde afwijzing en kritiek).

Ik ben altijd dankbaar als ik kan herkennen en erkennen wat MIJN probleem is. Omdat dat namelijk mijn ENIGE kans is om VERANTWOORDELIJKHEID te nemen EN een OPLOSSING te laten ontstaan die MIJ PAST.

Dit betekent niet dat je niet met een ander zou moeten communiceren. Dat je je niet zou mogen uiten. Dat je niet zegt hoe je je voelt.

Maar als je dit eenmaal beseft verandert letterlijk de taal die je dan gebruikt.

Je ziet in dat in JOUW (belevings)wereld JIJ het centrale (waarnemings)punt bent en dat jij aan kan geven wat eraan schort zonder dat de ander JOUW oplossingen hoeft aan te dragen. Hulp vragen kan. Ondersteuning. Compassie krijgen. Een luisterend oor.

Maar JIJ bent de probleem-eigenaar en dus ook de OPLOSSINGS-CREATOR.

Noch jij noch de ander zijn dan nog LIJDEND onderwerp maar JIJ wordt LEIDEND VOORwerp.

Zoveel mensen in de ‘Spirituele Wereld’ papegaaien ‘de oplossing zit in jeZelf’ maar blijven ondertussen met het vingertje wijzen naar de ander(en) (en als je die wijsbeweging maakt kan je letterlijk zien dat er dan 3 vingers richting jezelf wijzen… au). 

Ik moet er niet aan denken dat iemand anders de oplossing voor MIJN problemen in zich heeft en dat IK dáár dan afhankelijk van zou zijn ;-)

Het zou maar leiden tot geduw en gepush en gemor en heel veel boosheid en ontevreden heid en onveiligheid.

Hoe weet ik dit zo goed?: Been there done that. Echt, ik heb het zo geprobeerd… And it DIDN’T WORK AND NEVER EVER WILL <3 

Dus ik nam me Heilig voor af te dalen in die Donkere Krochten die ik vreesde en daar het Licht op te steken zodat ik ALLES van meZelf waar ik voor weggelopen was nu eindelijk eens heel helder zou kunnen zien.

En lief zou kunnen (leren) hebben.

Het is één van mijn meest beVRIJdende stappen geweest... een Wezenlijke Sleutel.

In Liefde & Compassie en met mijn no-nonsense bril op :-)

Ariëtte  


copyright ©Ariëtte Love ♡ Loeffen, all rights reserved

(regarding all my creations like pictures and writings - sharing is okay as long as it's shared in Truth and Authenticity;

including my name as being the creator/owner and my website www.heartsoulutions.com)