Magdalena Liefde



22 JULI MAGDALENA NAAMDAG

22 juli is het Maria Magdalena naamdag. Een feestdag om Miryam de Migdala (zoals ze in het in 2010 boven water gerezen evangelie van MM genoemd wordt) te eren. Niet als voormalige prostitué die boetedoening heeft gedaan voor haar zonden. Niet als zondares die van 7 demonen verlost diende te worden door Jezus. Nee. Als de Hogepriesteres die ze was. Als Koningin, gelijkwaardig naast Yeshua in zijn rol als Koning. 

Nu we collectief op zoveel vlakken bezig zijn met eerherstel en met de Waarheid boven tafel krijgen wordt het ook tijd om dit onder ogen te zien. Yeshua (Jezus dus) was getrouwd en ‘handelde’ niet alleen. Hij en Maria Magdalena / Miryam de Migdala waren een Divine Union koppel. Avatars. Hier om De Liefde te leven en zo een wandelend voorbeeld te zijn van hetgeen in IEDER van ons besloten ligt. In de Schatkamer van ons Heilige Hart. Want ook dat hadden zij niet alleen. Wij hebben dat. JIJ ook. 

De r.k.kerk heeft zoveel moois en waars gekaapt. Er een eigen draai aangegeven om er zelf beter van te worden. Het verdraait. Haak je nu af? Prima. Dit is echt oprecht mijn Waarheid en het is de hoogste tijd dat de schellen van de ogen vallen. Ik schreef het al zoveel jaar geleden hoe funest het voor de mensheid is hoezeer de mantra ‘door mijn schuld door mijn schuld, door mijn grote schuld” erin gehamerd is. De perfecte manier om mensen klein te houden. Zet er ook nog een intermediair (priester, bisschop, paus) tussen en maak de mensen wijs dat zij niet zelf contact met God kunnen hebben en je hebt een top-down afhankelijke machtsrelatie gecreëerd. Het is verweven in het (gehele) onderwijs, het zorgsysteem, het politieke systeem, bedrijvencultuur: schuld, schaamte, boetedoening. Het is zo vernuftig gedaan dat mensen doorgaans niet eens meer herkennen onder welk juk ze leven. Ze gaan akkoord. “Zo erg is het toch zeker niet?” 

Rooms katholiek. 

Romeinen. 

Wie hebben alle andersdenkenden de mond gesnoerd? Diegenen die ze nu - nog steeds! - scharen onder sektes. Van bepaalde Katharen is het zelfs in onze tijd verboden (!) er afbeeldingen van te tonen!!! 

Uit naam van de kerk (die zei dat dat uit naam van God zou zijn…ammehoela!) heeft men gekneveld. Vermoord. De inquisitie; regelrechte afslachtpraktijken. Walgelijk. Wijze kruidenvrouwen werden weggezet als gevaarlijke heksen. Wijze vrouwelijke regeerders weggeschreven uit de geschiedboeken. Druïden: ‘uitgedund’. Het werken onmogelijk gemaakt. Alle ‘afwijkenden’ en ‘andersdenkenden’ werden beschimpt, bespot, uitgestoten, gemarteld of gedood. Uitgeroeid. Weggezet als nietsbetekenend of zelfs gevaarlijk. (Sla wikipedia er maar eens op na).

En de kerk kwam ermee weg. Nog steeds! Hoe kan dat???
De toverformule?:
“Door jouw schuld, door jouw schuld, door jouw grote schuld.” 

Studenten worden gebombardeerd tot zwarte schapen. De boosdoeners. En ieder gelooft wat gezegd wordt (door H ugo en M ark en de nieuwszenders) en wijst ze na en verwijt hen dat ze zich nergens aan houden en dat door hun schuld door hun schuld door hun grote schuld iedereen naar de verdoemenis gaat. Zijn het de studenten niet, dan zijn het wel de jongeren in het algemeen. Ze denken alleen maar aan zichzelf zegt men in de politiek en op het nieuws en iedereen zegt het na als in een mantra: “Door jullie schuld door jullie schuld door jullie grote schuld” en de jongeren denken verdwaasd “Hè, wat? Wie? Ik niet! Dus jij!” En wijzen elkaar na. Stoten af. Stoten uit. Of doen nog meer hun best te laten zien dat het misschien aan de rest ligt, maar zeker niet aan hen, want kijk eens wat ze allemaal goed doen, dat ze zelfs als hun (groot)ouders de prik niet halen die wél halen vóór hen, want zij zijn verantwoordelijk en moeten de ouderen beschermen!” Als ze maar niet doodgaan, want dan is het hún grote schuld… Of zíj zoeken weer een zondebok buiten hun groep en vinden die in de W appies, want dat zijn pas echt gevaarlijke gekken die enkel en alleen aan zichzelf denken… aldus de heren politiek en de alweters van de kranten. 

De dood is onvermijdelijk. Men lijkt het echter tijdelijk vergeten. Dus als de dood om zich heen grijpt… dan is het iemands schuld… Het kán niet anders. Er moet dus boete gedaan worden….
We mogen dan officieel grotendeels ontkerkelijkt zijn. Ontschuld of ontschaamd zijn we geenszins. We dragen het kruis als zijn we zondaars.
Vergeten dat we in essentie onschuldig zijn. Puur. Rein.

De priesterkaste is inmiddels vervangen door een andere machthebber: de wetenschap. Tegenwoordig leggen zij top-down op wat hoort. Wat de normen zijn. Hoe je je moet gedragen en anders ben jij het schuld als er iets misgaat, als er iemand ziek wordt, iemand positief test, iemand doodgaat. “Het is jouw schuld, jouw schuld, jouw grote schuld”

De pijn van mogelijke (!) uitstoting, van afwijzing, van in de steek gelaten worden, van dat ongemak, dat verdriet, dat trauma… als we het niet onder ogen willen zien en recht (récht) in de ogen dúrven zien, maar ervoor wijken heeft het óns in de greep. Zijn we gevoelig voor de schuldvraag. En dus manipuleerbaar. Dan zullen we onszelf opzij zetten ‘ten behoeve van een ander’. Altruïsme, het hoogste ideaal toch? Ook opgelegd en ingesleten met behulp van religie. Hoezo moet je in het vliegtuig in geval van nood eerst jezelf aan zuurstof helpen? Omdat je als jij in ademnood verkeert een ander helemaal niet kan helpen.

Self care. We zijn het vergeten. Is weggezet geweest onder het kopje egoïsme. En daar rust zware schuld op…dus dat mag niet…


DE WEG VAN LIEFDE

De Weg van De Liefde (Ware Liefde) is zonder boetedoening. De Weg van Liefde draait niet om schuld. De Weg van de Liefde erkent dat we allemaal een Krachtig Eeuwig Licht in ons Hart dragen. Dat we Wijsheid in ons dragen. Dat we een éigen lijntje met God/-in, de Bron, de Essentie, Het Leven hebben zónder welke intermediair ook. Maria Magdalena noch Yeshua fungeerden als intermediairs!! Dat die kerk het dan ook in hun roomse harsens gehaald heeft het zo te draaien alsof dat wél het geval zou zijn geweest, dát vind ik al misdadig, want een verdraaiing van De Waarheid. Ze hebben Zijn en Haar naam misbruikt voor hun eigen zaak. Die verre van rooms is zoals de betekenis van dat woord officieel is. Integendeel. 

En het wordt tijd dat de échte leugenachtigen eens ontmanteld worden. De lange trits van leugens sinds… al voor deze jaartelling begon… 


Als ik bid bid ik dat De Liefde zegeviert. Daartoe dient eerst tot op het rotte fundament afgebroken te worden wat niet deugt en nooit gedeugd heeft. 

Hier zál het Licht op schijnen. Genadeloos genadig. De barsten die allang ontstaan zijn en die ook nu nog bedekt worden met ‘de mantel der liefde’ (wat een andere liefde is dan die ik voorsta en die mijn Zuster en Broeder verkondigden) zullen breder en dieper en waar nodig pijnlijker voelbaar worden, maar ze zijn onvermijdelijk. 

Deze barsten, de openingen waar Het Licht in Volle Glorie in schijnt. Op alles wat verdonkeremaand is. Was. Alles wat zogenaamd het daglicht niet verdragen kon. Maar het zal moeten. En het zal wel degelijk daglicht zien.


Terwijl ik hier zit, in Katharenland, aan de voet van de heilige Bugarach bij een krachtig portaal, vóel ik de energie en de passie en zelfs iets wat voelt als onverbiddelijkheid van mijn eeuwige Hartsvrienden Miryam en Yeshua door me heen stromen. Een vurige kracht: no more! 


De ‘laatste’ Kathaar zei het al blak voor hij - uit naam van de rooms katholieke god - vermoord werd op de brandstapel: over 700 jaar zullen de goede mannen en goede vrouwen (zoals De Katharen genoemd werden, of lees: zij/wij die De Liefde hoog hebben) wederkeren. Dat jaar is nu gekomen.


Maria Magdalena en Yeshua én de Katharen hebben ons getoond wat Ware Trouw aan je KernWaarden inhoudt. We wijken niet. We Staan.

In Het Licht.

Als Licht.

Laat je Licht Schijnen. Straal onverdund als nooit tevoren. Open je Hart naar Waarheid. 

En de barsten zullen verbreden… precies op die plekken zal De Liefde binnentreden.


Lang Leve De Liefde!

Eya Ashe Eya ????


xx Ariëtte Love Loeffen

HeartSoulutions.com

Als je Hart & Ziel zich ertoe geroepen voelen, voel je dan welkom op het TELEGRAM KANAAL van HEARTSOULUTIONS: https://t.me/HeartSoulutions 


in De Krachtplek komt een mooie nieuwe meditatie recht vanuit de Magdalena grot in Rennes-le-Chateau speciaal voor Magdalena Naamdag; lid worden kan op ieder moment via de webshop van HeartSOULutions