Wanneer ben je er? 'Er' bestaat niet.

Tekst en foto’s: Erik Daems

Ariëtte biedt diensten aan die gericht zijn op het vinden van oplossingen die echt bij iemand passen. Ze helpt mensen bij het leven vanuit hun hart.


Ariëtte, hoe gaat het op dit moment met je?

Het gaat heel goed. Ondanks allerlei aardse dingen die gebeuren. In de afgelopen acht dagen heb ik twee uitvaarten meegemaakt. Er is een verschil tussen dingen op Aards niveau beleven en Het Grotere Weten, wat ik ook echt voel. Dat is geen weten van “dat is er” maar daar voel ik echt een verbinding mee en daar kan ik op afstemmen.

Dat scheelt alles. Daardoor kan ik oprecht zien, dat alles goed is zoals het is. Daar horen alle emoties waar je als mens doorheen gaat ook bij. Als ik verdriet voel, kan ik gewoon zegen dat ik op dit moment verdrietig ben. Dat scheelt heel veel. Dus in die zin is het eigenlijk lastig om te zeggen hoe het nu gaat.

Van welke dingen ben je heel gelukkig dat ze nu op dit moment in je leven zo zijn?

Mijn gezin. Ik voel me heel rijk en heel erg ondersteund. Mijn man Rob herkende mij vanaf het allereerste begin dat we elkaar zagen. Hij was niet met spiritualiteit bezig, hij komt uit een heel andere wereld. Dat wat ons bindt was zo sterk, hij herkende dat meteen.

Ik voel gewoon door al die jaren heen dat hij mijn missie ondersteunt. Daar ben ik heel gelukkig mee. Als jij je in jouw relatie zo gezien, gesteund en gedragen voelt, dan krijg je een extra boost. Dat is al de helft.

Wat mij heel gelukkig maakt, is dat ik aan het doen ben waarvoor ik hier ben. En dat raakt me. Ik ben ook hier om dat in mensen wakker te maken. Dat mag ik ook doen. Ik weet dat ik daarmee een belangrijke bijdrage lever aan het neerzetten van de Nieuwe Aarde.

Het maakt me niet uit of dat voor een groot of een klein bereik is, het is voor de mensen die ik bereik. Ik zie dat het groter wordt en dat de impact ook groter wordt. Dat ik op die manier mijn steentje mag bijdragen, dat maakt me echt zielsgelukkig.

Mijn nieuwe programma heet Ont-wikkel jezelf. Pel de lagen af en zie wie je echt bent. Ont-dekken, ont-wikkelen, dan kom je bij je kern, dan kun je leven van uit je hart, je ziel schijnt naar buiten, mensen pikken dat op.

Ik ben me er van bewust dat ik voor heel veel mensen raar ben. Het is niet zo dat het me niet raakt, maar ik ga wel gewoon door. Omdat het uitmaakt wat ik doe. Dat voel ik gewoon, dat zie ik. Dus mogen mensen vinden wat ze van me vinden, ik laat me niet stoppen.

Ik denk dat we ons met zijn allen veel te lang de mond hebben laten snoeren. Het gevoel dat we ons klein moesten maken en de kop niet boven het maaiveld moesten uitsteken. Klaar daarmee nu!

Door wie of waardoor kun jij geïnspireerd raken?

Door mensen die staan. Door mensen die alles in zichzelf recht in de ogen kijken en bloed-eerlijk zijn naar zichzelf. Dat is wat nodig is.

Als je kijkt naar ont-wikkelen en lagen afpellen, dan zijn mensen vanuit hun hoofd, vanuit de mind wel bereid dat te doen. En zijn veel mensen uit de spirituele wereld die hebben geleerd om positief te denken. Ik vind dat onzin. Je hoeft helemaal niet positief te denken. Het gaat erom dat je eerlijk bent over wat er in je gedachten opkomt.

Als je een negatieve gedachte hebt en je legt daar een positief laagje overheen, dan leg je een nieuwe wikkel aan. In plaats van dat je echt even ervaart dat het niet goed voelt en dat je er nare gedachten over hebt. En dan gaat het er om wat je er mee doen. Wil je het wegpoetsen, wil je het fixen? Het altijd maar willen oplossen is de verstoorde mannelijke manier die heel lang overheerst heeft.


Ik ben hier om meer de vrouwelijke energie en kwaliteiten terug te brengen. Als je dat in balans brengt in jezelf, word je veel effectiever. Je gaat vanuit je hart werken. Je gaat letten op alle tekens die je krijgt en alle wonderen die er zijn.

Wonderen zijn ook geen wonderen. Wonderen zijn gewoon normaal, ze zijn onderdeel van je leven. Er zijn continu signalen in je leven. Als je daar oog en oor voor krijgt, kun je voelen welke kant je op moet, of dat je een persoon tegenkomt die je even moet ontmoeten.

Wat is geluk voor jou en wanneer voel je geluk?

Nu. Ik voel dat bijna altijd. Als ik nu voel in mijn lijf, voel ik zo’n levendigheid. Ik voel dat alle cellen sprankelen, ik voel het om mijn lichaam heen. Ik zie het in jouw ogen, ik voel het in ons contact. Als ik vol passie praat, dan doet dat iets met jou. Ik zie dat in jouw ogen, en dat maakt me intens gelukkig. Ik ben intens gelukkig omdat ik mag doen waarvoor ik hier ben! Wat kan je gelukkiger maken dan dat?

Ik weet dat er uit mijn ogen van alles komt, daar hebben mensen me ook op moeten wijzen. Ik voel het nu ook als het gebeurt. Als ik nu naar jou kijk, zie ik je ziel. Ik zie dat jij meer uit je schulp aan het komen bent, en dat raakt me. Ik voel dat jij jouw hart openstelt. Als ik jou zover krijg dat jij je hart openstelt, en jij gaat doen wat jij wilt doen, dan steek je dat aan bij iemand anders en zet je iemand anders in zijn kracht. Dat kan zijn bij je vriendin, dat kan zijn bij je kinderen. Het kan zijn bij wie je ook ontmoet, het hoeft niet eens in woorden.

Elkaar echt zien is het meest waardevol dat we elkaar als mensen, als geïncarneerde zielen kunnen geven. Echt ontmoeten. Mijn man Rob is echt een harte-man. En jij ook, Erik. Jij mag er wat meer op vertrouwen. Je hoeft “er” ook nog niet meteen te zijn. “Er” bestaat niet, dat is iets van de mind. Je bent er mee bezig. We hebben ook niet leren lopen in een dag.

Ik vraag altijd in workshops en sessies of mensen de houding aan kunnen nemen van een open, nieuwsgierige onderzoeker. Niet op resultaat gericht, puur kijken wat ze nu kunnen gaan ontdekken. De onbevangenheid van een kind.

De meeste mensen die ik hier krijg zijn erg vanuit de mind. Vaak zijn het hoog-sensitieven die hun toevlucht gezocht hebben in hun hoofd. Resultaatgericht, vanuit het “hoe”. Hoe kan ik in mijn hart komen? Hoe kan ik ontspannen? “Wanneer” is ook een belangrijke, als het niet nu gebeurt is het niet goed en als ze het niet kunnen vasthouden is het ook niet goed.

Dat open, onbevangen, innerlijk kind-stuk probeer ik op te roepen. Je mind hoeft er ook niks van te snappen. Je laat gewoon gebeuren wat er gaat gebeuren. En dan gebeurt er dus heel veel. Lijfelijk voelen. Als je het echt voelt in je lichaam, kan je mind het niet meer afschuiven.

Er moet een balans zijn, alles moet zijn plek weten. De mind heeft de afgelopen tijd aan het roer gestaan. Dat is een taak die veel te groot is voor die kleine schoudertjes. Het hart en de ziel hebben een veel weidsere blik en een groter perspectief. De mind mag best mee-denken, maar als het hart een bepaalde kant op wil, komt de mind met heel praktische zaken. Het verstand legt het hart vaak beperkingen op.

Ik kom veel mensen tegen die al zoveel gedaan hebben en die nog steeds niet geïncarneerd zijn. Rondlopen in een menselijk lichaam wil niet altijd zeggen dat je ziel volledig geïncarneerd is. Daarom betrek ik het lichaam er heel erg bij. Niet alleen in je hoofd bedenken maar voelen in je lichaam. In je lichaam gaan voelen welke kant je op mag. Ervaren hoe het voor je voelt, wat mag je in jezelf eren?


Wat is je wens?

Mijn wens is dat iedere ziel die geïncarneerd is, zich in staat voelt om de rol die hij hier heeft, te vervullen. En dat we elkaar zien, elkaar gezamenlijk haar huis lopen. De hemel op de Nieuwe Aarde terugbrengen. Dat we mogen floreren in het gouden licht, in de gouden tijden.

Meer over Ariëtte en wat ze doet staat op https://www.heartsoulutions.com/

Het maken van ILL-talks en INSPIRATOUR gebeurt op vrijwillige basis en kost tijd, geld en energie. Wil je mij steunen om dit te kunnen blijven doen, maak dan een donatie over op NL41RABO0120748215 ten name van Erik Daems te Blerick.

bron: https://erikdaems.nl/wanneer-ben-je-er-er-bestaat-niet/